Affiliate marketing toepassen met Youtube

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Youtube Affliate Marketing

We weten dat Youtube één van de bekendste social media platformen is van de wereld. Je kan daarom als content creator maximaal profiteren van het feit dat er veel verkeer op Youtube zit. De meeste mensen die Youtube video’s kijken hebben geen flauw idee dat (bijna) elke Youtuber gebruik maakt van Affiliate marketing. Niets is minder waar. Als je slim genoeg bent om Affiliate links in de beschrijving te zetten, kan je al snel honderden euro’s verdienen met het verkeer dat op jouw video’s klikt. Ik moet eerlijk zeggen dat Youtube het minst bekend is met Affiliate marketing. Vandaar dat ik hier een blog over wil schrijven die je nu op het moment leest.

  Waarom Affiliate marketing via Youtube?

  Naast het verdienen van geld via het Youtube Partner Programma, is Affiliate marketing ook een hele mooie en efficiënte manier van een inkomen genereren. Je kunt namelijk zonder abonnees of ultra veel kijkuren al geld verdienen. Dit is bij het Youtube Partner Programma wel het geval. Daar heb je minimaal 1000 abonnees en minstens 4000 kijk uren per jaar nodig om geld uit advertenties te halen.

  Wanneer je het goed aan pakt, kunnen jouw Youtube video’s met een goede SEO titel en een perfecte thumbnail hoog ranken in Youtube. Wanneer dit gebeurt, zal er veel op jouw video’s worden geklikt. Dit is het ideale scenario zowel met weinig abonnees (wanneer je net begonnen bent) als met veel abonnees (wanneer je al ervaring hebt met Youtube video’s maken). In vergelijking, Google zal artikelen of websites eerst moeten begrijpen willen ze hoog scoren in de ranking. Youtube kijkt daar niet per sé naar.

  Stel dat jij alleen maar blogs zou schrijven, dan spreek je alleen maar 1 doelgroep aan. Wanneer je dit zou uitbreiden naar meerdere doelgroepen door middel van Youtube (kijktijd), zal je meer inkomsten genereren omdat je doelgroep vermenigvuldigd is.

  Daarom is het belangrijkste om direct met Affiliate marketing te gaan beginnen. Je hoeft niet al te veel effort te stoppen in likes, views en kijktijd. Dat komt later. Je moet eerst wat geld gaan verdienen met de bezoekers die op jouw video’s hebben geklikt en jouw video’s leuk vinden.

  In de video hieronder legt Robert het nog beter uit in video vorm! En let op: hij gebruikt natuurlijk ook Affiliate links in zijn beschrijving!

  Affiliate marketing in de praktijk toepassen

  Affiliate marketing Youtube

  Vaak wordt er in de beschrijving een Affiliate link geplaatst. Een product of dienst kan dan via die link worden gekocht. Met een aankoop via deze link wordt er een deel van dat bedrag naar jou overgemaakt. Dit kan gaan om enkele euro’s, maar het is ook mogelijk dat daar honderden euro’s mee wordt verdiend. Dit hangt af in welke niche jij actief bent binnen Youtube. Vaak weten bezoekers van jouw video niet dat dit een link is waar jij commissie over verdiend. En ik weet bijna zeker dat jij (de lezer van dit blog) dit ook niet wist.

  Om er zeker van te zijn dat de beschrijving gelezen wordt, is het verstandig om hier naar te refereren in je video. Als je dit niet doet, moet je geluk hebben dat kijkers hier naar toe gaan. Je verlaagt daarom de drempel om dit specifiek te noemen in de video.

  Conclusie

  Ik denk dat je met Youtube (gratis platform) een aardig vermogen op kan bouwen met Affiliate marketing.

  Affiliate marketing wordt vaak onderschat omdat niet veel mensen weten wat je er mee kan verdienen. Zonder heel veel moeite te doen kan je een video online zetten en een Affiliate link plaatsen in de beschrijving van die video.

  Wil jij je gezicht niet laten zien in de video? Dat kan natuurlijk ook. Dit heet een Youtube CashCow Channel. Op dit kanaal kan je zonder je gezicht of stem te laten zien en horen, ideaal als je dit niet zou willen.

  Als laatste wil ik mee geven dat het probleem van de kijker centraal moet staan, zodat de kijker zich betrokken gaat voelen. Zo verlies je geen kijktijd en bouw je een band op met je kijker. Dit kan leiden tot meer conversies op je Affiliate links.

  Meer weten over Affiliate Marketing?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *