De beste niches in Affiliate Marketing

Vergemakkelijk je niche keuze door dit blog te lezen!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
een voetganger die de keuze moet maken of hij naar links, rechts of rechtdoor moet

Het kiezen van een niche is misschien wel het moeilijkst voor het begin van affiliate marketing. Er zijn zoveel niches waar je uit kan kiezen. Hoe weet je nou welke niche bij jou past? Ligt de niche die bij jou past wel in een gezonde markt? In deze blog zal ik je verschillende niches voorbij laten komen die jouw keuze voor een niche vergemakkelijkt.

  Wat is een niche?

  een niche kiezen op de markt

  Een niche is eigenlijk een klein gedeelte van het geheel. In de online marketing wereld praten we over een niche als een bepaald deel van de gehele markt. Laat ik hier wat meer concrete voorbeelden voor geven. Stel je wil een niche kiezen, dan wil je een niet te brede niche kiezen omdat daar veel concurrentie is. Je wil er voor zorgen dat je een sub-niche kiest of een sub-sub-niche kiest. Waarom een sub-niche kiezen? Dat is vrij simpel: Je bereikt weliswaar minder potentiële klanten, maar je doelgroep is beter voor ogen gezet. Wanneer jij de specifieke doelgroep voor ogen hebt, kan je meer conversies behalen omdat je een selecte doelgroep aan spreekt waar minder concurrentie aanwezig is. Je kan dus aardig wat succes behalen en een sterke positie op de markt creëren als je een specifieke niche kiest waar je alles voor doet.

  5 punten die nodig zijn voor een goede Affiliate niche

  affiliate marketing niche tips
  • Kies geen producten die te duur zijn voor een bezoeker. Op het moment dat jij veel te dure producten promoot, is de kans veel lager dat je een commissie pakt. Bezoekers hebben bij dit soort bedragen even bedenktijd nodig. Daardoor wordt de kans groot dat de tracking-cookie van jouw link verdwijnt. Dit zorgt er voor dat de bezoeker misschien straks niet meer via jouw link het gepromote product koopt. Neem het de bezoekers niet kwalijk dat ze er lang over na denken, want zou jij ook gelijk iets heel duurs kopen als je aan het twijfelen bent en de prijs ziet?
  • Kies ook geen producten die 50 cent commissie opleveren per verkocht product. Dan heb je zoveel verkopen nodig voordat je uiteindelijk goed geld zal gaan verdienen. Niet logisch toch?
  • Je zal er goed aan doen om een evergreen niche te kiezen. Dat wil zeggen dat je je niet moet focussen op een hype maar je zal je moeten focussen op producten die heel lang verkocht worden. Het zou bijvoorbeeld niet handig zijn om een review website te bouwen rondom iPhones. Op het moment dat je een iPhone gaat reviewen, kan je elk kwartaal je eerdere gemaakte reviews in de prullenbak gooien omdat er alweer een nieuw model op de markt is gekomen. Ook fidgetspinners en hoaverboards zijn slechte producten geweest om te reviewen, want deze zitten ook aan een hype gebonden.
  • Ik vind dat je een niche moet kiezen die bij jou past. Wanneer je veel affiniteit hebt met sporten, dan kun je die niche kiezen. Vooral omdat je het dan lang kunt volhouden en veel content kan creëren. Zo zal je makkelijker en eerder je concurrenten voorbij schieten. Dit heeft een zeer positief effect wat betreft de Google ranking.
  • Ook is het belangrijk om een niche te kiezen waarbij mensen veel en makkelijk geld willen uitgeven. Je kan niches uitkiezen die bijvoorbeeld met financiële diensten te maken hebben. Mensen zullen eerder geneigd zijn om geld uit te geven aan die niche puur omdat het een positief effect heeft op hun eigen portemonnee.

  Beste Affiliate Niches

  Hieronder staan een aantal niches die het goed doen op de markt. Om succes te behalen op je website doe je er goed aan om één van deze niches of subniches te kiezen. Op het moment dat je jouw niche kiest in deze lijst hieronder, ben je dichterbij dan ooit voor het verdienen van geld met affiliate marketing.

  Huisbeveiliging niche

  een beveiligingscamera die alles rondom het huis in de gaten houdt.

  In eerste instantie zou deze niche niet het eerste in me op komen. Het is namelijk niet de meest voor de hand liggende niche. Als je er even over nadenkt, is een veilig gevoel in huis heel erg belangrijk. Stel je voor dat jouw huis niet goed beveiligd is, dan heb je geen zin in ongewenst bezoek. Na een inbraak in jouw huis voel je je gelijk niet meer veilig. De urgentie om dit niet weer te laten gebeuren is dan enorm hoog. Je kunt de beveiliging van je huis verhogen door middel van alarmsystemen, sloten, camera’s en lichtsensoren. Al deze extra beveiliging is natuurlijk niet goedkoop. Mensen hebben daarom veel over voor het aanschaffen van deze beveiliging. Je wilt je immers veilig voelen.

  Door de hoge prijs van alarmsystemen, sloten en camera’s zijn de commissies die affiliates krijgen bij het promoten erg lucratief.

  Gaming niche

  Al jaren lang is gaming heel populair over de hele wereld. Toen de eerste computers werden verkocht aan consumenten, werd er al gegamed. Door de jaren heen wordt technologie steeds meer verbeterd. Daarmee worden er ook steeds betere computers, smartphones en consoles ontwikkeld waarmee games nog realistischer en uitdagender worden. Daardoor is gamen nog populairder geworden en spelen steeds meer mensen games. Want bij gamen denkt men niet alleen aan console of computer games maar ook smartphones spellen zoals Candycrush of Scrabble. Over de hele wereld spelen er 2,5 miljard mensen videogames.

  een tiener die online gamet

  Door deze redenen hierboven is deze niche zeer interessant voor affiliates. Deze niche groeit dus continu en er komen elke dag meerdere games bij. De fanatieke gamers onder ons zijn daarom bereid om hun geld uit te geven aan producten die je nodig hebt bij het gamen. Denk aan gamingstoelen, de beste videokaarten (NVIDEA) en een snel werkende gamepc. Door deze (dure) producten te promoten, kan je een aanzienlijke commissie ontvangen.

  Fotografie niche

  Dit is een hele brede niche waarbij er twee groepen te definiëren zijn. Aan de ene kant heb je de hobby fotografen en aan de andere kant de professionele fotografen. Nu denk je misschien welke doelgroep moet ik kiezen? Het mooie hieraan is dat je helemaal niet hoeft te kiezen. Zowel hobby fotografen als prof fotografen hebben allebei apparatuur nodig. Hobby fotografen hebben meer over voor hun hobby en prof fotografen hebben sowieso meer geld over voor de beste (duurste) apparatuur. En je weet inmiddels dat dure producten meer commissie opleveren!

  Huisdieren niche

  Een cocker spaniel die zielig kijkt

  Een hele mooie evergreen niche zijn huisdieren. Misschien heeft 1 van je vrienden of vriendinnen wel een huisdier of misschien heeft een van je familieleden een huisdier. De kans is heel groot dat dat geval is. Als je daar over na denkt, zijn er veel mogelijkheden wat betreft affiliate marketing. Voor al deze huisdieren zijn immers producten nodig. Voer, kleding, accessoires en cursussen zijn erg populair onder huisdier eigenaren. Je hebt namelijk alles over voor je huisdier. Ik spreek uit ervaring, want ik heb zelf ook een huisdier. Ik heb een bruine labrador die gek is van eten en heel leergierig is. Daarvoor heb je dus hulpmiddelen nodig om in zijn behoefte te voorzien.

  Reizen en vakanties niche

  Nu corona ons iets meer met rust heeft gelaten, kunnen we weer reizen maken over de hele wereld. Er zijn wel voorbeelden te bedenken dat je hier en daar nog wel een mondkapje op moet, maar als dat het enige is.. Iedereen heeft weer behoefte aan vakantie. Even er lekker op uit met familie of vrienden. Genieten van de zon of sneeuw. Van verre lange reizen maken tot aan stedentrips van een paar dagen. De vraag naar vakanties is daarom mega groot. Als affiliate is dit een van de beste niches waar je je op kunt richten. Één van de bekendste affiliate programma’s zijn booking.com en KLM, die verschillende campagnes voeren voor hun bedrijf.

  Zorg er wel voor dat je naar een sub-niche gaat kijken. Er is namelijk flink wat concurrentie binnen deze niche. Concentreer je bijvoorbeeld op busreizen, vliegtickets of reisaccessoires. Zo vergroot je je kans op succes.

  Online geld verdienen niche

  een online ruil op het internet

  Geld verdienen vanaf je laptop, het is mogelijk! Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. Één daarvan is affiliate marketing. Deze methode is razend populair. Sinds corona in ons leven is gekomen, zijn we veel meer online gaan shoppen. Voor affiliate Marketeers is dit de mogelijkheid om passief veel geld online te verdienen. Dit is niet het enige verdienmodel binnen deze niche. Ook verdienmodellen zoals, dropshipping, Social Media Marketing, crypto handelen en daytraden op de beurs zijn erg populair tegenwoordig. Kortom, veel manieren om een passief inkomen te creëren.

  Voeding & gezondheid

  Dit is een niche waar mensen veel waarde aan hechten. Mensen willen over het algemeen gezond leven. Dit kan er voor zorgen dat je bepaalde voedingsmiddelen nodig hebt of dat je veel gaat bewegen zodat je fitter wordt.

  voeding en gezondheids niche

  Dit is daarom een markt waar je veel bezoekers op je website kan krijgen. Het nadeel van deze niche is dat je heel uniek moet zijn in je content. Er zijn genoeg blogs van andere websites die al goede content hebben geschreven, waardoor jij extra je best moet doen om daar tussen te komen.

  Als jij er van overtuigd bent en gemotiveerd bent om deze concurrentie strijd aan te gaan, dan is deze niche ideaal om je website naar een hoge ranking te brengen in Google.

  Niet alleen voeding is een goede sub-niche om in te starten maar ook fitness behoort tot deze categorie. Er zijn genoeg mensen die zich te dik vinden en daar iets aan willen doen. Hoe vervelend is het om elke dag op te staan en in de spiegel te kijken en dan te zien: daar kunnen wel een paar kilootjes van af.

  De oplossing voor dit probleem kan bijvoorbeeld zijn: Door fitness producten of afval producten zoals shakes of juist een dieet volgen. Je moet er voor zorgen dat je als Affiliate naar een specifieke niche gaat kijken, zodat de concurrentie wat minder wordt.

  Persoonlijke verzorging

  persoonlijke verzorging niche

  Net zoals bij de voeding & gezondheid niche, is persoonlijke verzorging ook een hele interessante niche om in te beginnen. Er zijn miljoenen mensen die gebruik maken van cosmetica producten of huidverzorgingsmiddelen. Daarom is dit een aantrekkelijke niche om in te beginnen.

  Nu is het net zoals alle andere niches belangrijk om een specifiekere niche te kiezen waar minder concurrentie te vinden is. Er zijn verschillende sub-niches waar je mee aan de slag kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan huidverzorging, haarverzorging, scheerapparaten. Ga zo maar door.

  Gemiddeld kan je in deze niche 10% tot 20% van het aankoop bedrag als commissie ontvangen. Met het gebruik van social media en een website die gaat over persoonlijke verzorging, is het mogelijk om heel wat commissies binnen te halen.

  Daarnaast zijn er genoeg Affiliate programma’s (Tradetracker of Awin) die veel product campagnes afleveren aan Affiliates. Je moet er wel voor zorgen dat je genoeg content op je website hebt staan, anders nemen deze Affiliate programma’s je niet serieus en kan je niet bepaalde producten promoten.

  Conclusie

  Je hebt nu een aantal niches voorgeschoteld gekregen. Daarbij heb ik bij elke niche een paar voordelen en een paar nadelen genoemd, zodat jij een goede keuze kan maken bij het kiezen van de geschikte niche. Ook heb ik een paar voorwaarden genoemd zodat je je er van bewust bent wat vooral wel en niet werkt.

  Baseer je keuze ten alle tijde op welke niche het dichts bij jou ligt. Het zou zonde zijn als je een niche hebt gekozen die financieel goed werkt, maar dat je na een tijdje denkt dat dit toch niet jouw cup of tea is. Denk er goed over na.

  Ondertussen geef ik je de mogelijkheid om een Affiliate website op te zetten met de onderstaande link. Deze link leidt je naar de Affiliate marketing revolutie cursus van Jacko Meijaard. In deze cursus leer je precies hoe je moet beginnen met Affiliate Marketing en alles wat daarbij hoort. Voor een zachte prijs, raad ik je dit product echt aan. Ik heb het zelf ook gebruikt en het heeft echt een wereld voor me geopend! Twijfel niet en kies voor deze fantastische cursus!

  Wil je nog meer te weten komen over Affiliate marketing? De website Affiliate programma Nederland is een goede informatieve website waar je meer over Affiliate marketing kan komen te weten.

  De affiliate marketing cursus van Nederland!

  Gemakkelijk en snel jouw affiliate business beginnen bij de Affiliate Marketing Revolutie cursus

  Affiliate Marketing Revolutie
  Lars
  Hallo, mijn naam is Lars. Ik ben 25 jaar oud. Ik plaats meerdere informatieve blogs per week. Ik ben een startende blogger die interessante artikelen schrijft die gaan over hoe de lezer zich kan verdiepen in verdienen van veel geld.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *