Dit is de beste webhosting voor webshops

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Webhosting voor visuele uitleg

Een goede webhosting kiezen voor een webshop is nog best moeilijk. Er zijn een aantal webhostings die je kunt kiezen. Bij iedere webhosting zijn de kenmerken weer anders. Je moet namelijk goed kijken naar de prijs, snelheid en waar de servers zich bevinden. Als beginnend ondernemer is het handig om een webhosting te nemen die niet te ingewikkeld is en niet al te duur is.

Je kan er ook voor kiezen om aan de slag te gaan met SaaS webshop software, zoals Shopify of Lightspeed. Dit zijn software programma’s waar je je een abonnement voor afsluit. In dit abonnement zitten dan alle voordelen als je geen zin hebt om zelf een webshop website te bouwen via WordPress.

In dit blog worden alle belangrijke webhostings besproken die belangrijk zijn voor het bouwen van een webshop.

  Welke hosting past het best bij mijn webshop?

  Als beginnend ondernemer is het lastig om de goede webhosting te kiezen, omdat elke webhosting zijn eigen kenmerken heeft. Kies een webhosting die het beste bij jou past. Weeg de voordelen en nadelen tegen elkaar af en beslis welke webhosting je wil nemen. Het is vaak niet erg als je van webhosting wil veranderen, dat kan natuurlijk altijd. Het enige waar je dan wel mee zit, is dat je veel tijd en moeite hebt geïnvesteerd in de opbouw van je webshop. En dat is natuurlijk zonde.

  Ik zal met je de beste webhostings bespreken aan de hand van hun kenmerken. Aan de hand van die kenmerken kan je je keuze voor een webhosting wat makkelijker maken. Dit zijn de beste webhostings voor jouw webshop.

  • Cloud86
  • Hostinger
  • Kinsta
  • Bluehost
  • Siteground

  Cloud86

  Cloud86 is een goed beoordeelde hostingprovider die kwalitatief goede hosting en optimale prestaties biedt voor scherpe prijzen. Zoals bij elke provider heb je de keuze voor meerdere soort pakketten met de daarbij horende prijzen.

  webhosting Cloud86
  • Start pakket
   • €1,95/maand (eerste 12 maanden), daarna €3,25/maand
  • Medium pakket
   • €2,95/maand (eerste 12 maanden), daarna €6,55/maand
  • Unlimited pakket
   • €5,95/maand (eerste 12 maanden), daarna €13,15/maand

  Alleen bij het gebruik van het Unlimited pakket kan je de Woocommerce plugin gebruiken op WordPress. De start en medium pakketten zijn bedoeld voor kleinere websites, die niet veel dataverkeer nodig hebben. Een goed lopende webshop heeft al snel veel verkeer,  waardoor het unlimited pakket de beste keuze is. Heb je een website die weinig opslag nodig heeft, zoals een blog website. Dan heb je al snel genoeg aan het start pakket van Cloud86.

  webhosting Hostinger

  Hostinger

  Hostinger is ook een van de betere hostingproviders van Nederland. Het handige van Hostinger is dat je kan kiezen uit verschillende soorten hosting. Je kan namelijk kiezen voor Shared hosting, Magento hosting, Woocommerce hosting en WordPress hosting. Omdat je zoveel keuze hebt in de soorten hosting, zal ik deze link van de prijzen hier met je delen. Al vanaf €1,49 heb je al een webhosting pakket. Maar ook hier geldt dat je niet het goedkoopste hosting pakket moet kiezen omdat het dan niet goedkoop is maar het duurkoop wordt.

  webhosting Kinsta

  Kinsta

  Kinsta hosting is een van de duurdere hostingproviders. De prijzen beginnen al vanaf 18$ per maand. En dan heb je nog steeds niet het beste hostingpakket van Kinsta voor een webshop. Dit laat wel zien dat deze hostingprovider zich richt op professionele webshops. Wanneer je een fortuin besteedt aan een hostingpakket, verwacht je ook een gigantische omzet. Vooral de beginnende webshop eigenaren zullen dan ook niet voor Kinsta kiezen.

  Deze hostingprovider biedt net zoals de bovenstaande providers ongeveer dezelfde aantal voordelen. Het fijne van Kinsta hosting is dat het een internationaal gerichte hosting is. Daarbij kan Kinsta hosting enorm veel bezoekers aan. Vandaar dat het een flink prijzige hostingprovider is.

  Siteground

  Deze hostingprovider heeft, naast Hostinger, ook verschillende soorten hosting. Zo heeft Siteground WordPress hosting, Cloud hosting, VPS hosting, DS hosting en reseller hosting. Deze soorten van hosting brengt een belangrijk voordeel met zich mee. Het is zelfs zo dat Siteground officieel wordt aanbevolen door WordPress.

  Als je gaat kijken naar Siteground hosting, heb je te maken met internationale klantenservice. Daarentegen heeft Hostinger wel Nederlandse support. Dus als je liever een Nederlander spreekt vanwege de taal, dan kan je beter kiezen voor de Hostinger hosting.

  Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Siteground ook wel erg prijzig is. Je betaalt namelijk €12,99 per maand voor een regular pakket. In vergelijking met het medium pakket van Cloud86 is dat je 2x zo veel betaalt.

  webhosting bluehost

  Bluehost

  Ook Bluehost hosting wordt, net zoals Siteground, aanbevolen door WordPress. Bluehost is daarom één van de meest gebruikte hosting van Nederland met meer dan dan 2 miljoen websites en webshops.

  Veel beginnende webshop ondernemers beginnen met Bluehost, omdat Bluehost verschillende hostingpakketten heeft. De prijs van Bluehost pakketten zijn wel aan de prijzige kant. De prijzen beginnen pas vanaf 7,99$. Dit is een beetje hetzelfde level als de Siteground hosting.

  SaaS software

  Kies je voor SaaS software? Dan is Shopify of Lightspeed de meest gekozen software in Nederland. Deze Saas software giganten zijn het meest bekend onder de e-commerce ondernemers. 78% van de kleine ondernemingen maken gebruik van SaaS software.

  Bij deze software zit een abonnement die er afgesloten moet worden. Hoeveel deze abonnementen kosten hangt af van wat voor soort kenmerken je nodig hebt.

  Het voordeel van SaaS software is dat je niet handmatig je webshop hoeft te ontwerpen. Je bent niet uren/dagen bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van je webshop. Voor de ‘luie’ webshop eigenaren is dit een hele mooie uitkomst.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *