Betaalproviders binnen Woocommerce

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Heb jij een webshop of wil je een webshop beginnen? En wil je weten welke betaalproviders het beste voor jouw webshop zijn? Dan kan ik jou helpen met het vinden van een betaalprovider die bij jou past. Niets is vervelender dan het niet weten welke keuze je moet maken voor ween betaalprovider. Het is namelijk het online eindstation die van goede kwaliteit moet zijn. Als jouw klant niet tevreden is met de betaalmethoden die zij voorgeschoteld krijgen, dan kunnen zij sneller afhaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je loopt dan omzet mis. Iedere ondernemer kiest daarom zorgvuldig welke betaalprovider bij hem of haar past. In deze blog loop ik een aantal betaalproviders met je door en wat voor voor- en nadelen aan deze betaalproviders kleven.

    Ontstaan van betaalproviders en misvatting tussen betaalproviders en betaalmethoden

    betaalproviders binnen woocommerce

    Allereerst is het belangrijk om te weten dat er vaak een misvatting is over betaalproviders en betaalmethoden. De betaalmethode is simpel gezegd een methode waarmee klanten een betaling kunnen doen om bij jouw webshop af te rekenen. Er zijn meerdere betaalmethoden, waaronder iDeal, Paypal of Klarna, die de klant als keuze krijgt om mee te betalen. De betaalprovider biedt een service aan waarbij je kan kiezen welke betaalmethoden je gebruikt. Er zijn meerdere betaalproviders, waaronder Mollie, die hun voor- en nadelen hebben. Deze zal ik verderop in deze blog behandelen zodat je een goed overzicht krijgt om de keuze van een betaalprovider te vergemakkelijken.

    Maar hoe zijn deze betaalproviders ontstaan. Voorheen was het altijd gebruikelijk om via de bank een contract af te sluiten om de methode van de bank toe te passen. Nu kwamen ondernemers er achter dat daar veel te veel haken en ogen aan zaten. Daarnaast was het totaal niet overzichtelijk in de administratie. Allemaal minpunten waar eigenaren van webshops of fysieke winkels niet over te spreken waren. Daarom zijn er betaalproviders in het leven geroepen om alles veilig, snel en goed te laten verlopen. De contracten die regelen zij voor jou. En wat ook goed is om te weten, is dat deze betaalproviders regelmatig worden gecontroleerd door de Nederlandse Bank. Allemaal pluspunten die ondernemers heel prettig vinden bij het opstarten van hun bedrijf.

    Deze factoren spelen een rol bij de keuze van een betaalprovider

    Er zijn meerdere factoren die bepalen welke betaalprovider jij kiest binnen Woocommerce. Je moet namelijk rekening houden met contractduur, uitbetaling, transactiekosten, aansluitkosten, achteraf betalen, activiteit in binnen- of buitenland, gebruiksvriendelijkheid, online of fysieke winkel, smartphone betaling ja of nee, een directe of indirecte betaling. Bij deze laatste factor zal ik nog even dieper in gaan op wat ik hier mee bedoel.

    Je ziet het al, aardig wat factoren die de keuze voor betaalprovider bemoeilijkt.

    Bij een indirecte betaling gateway wordt de klant naar een andere pagina gestuurd. Je klant gaat dan van jouw website (webshop) af. Dit kan een voordeel zijn als je niet de verantwoordelijkheid op je wil nemen als er een hack plaatsvindt op jouw webshop. Je bent dan als eigenaar niet verantwoordelijk voor de beveiliging van je website. Aan de andere kant kan dit ook een nadeel zijn, omdat klanten het misschien onprofessioneel of ongemakkelijk vinden als ze worden door gestuurd naar een andere pagina.

    Bij een directe betaling gateway wordt de klant op jouw website gehouden als hij een betaling wil doen. De klant kan daarom vertrouwd op jouw website blijven. Overigens komt dit ook professioneler over. Ook hier kleeft weer een nadeel aan, omdat je website heel goed beveiligd moet zijn. Hackers liggen op de loer als jij je website niet goed beveiligd.

    Betaalproviders op een rijtje

    Nu je dit in je achterhoofd hebt, zal ik een aantal belangrijke betaalproviders met je bespreken. Bij iedere betaalprovider laat ik zien wat de voor- en nadelen zijn. En op basis van die info die ik je hieronder heb gegeven, kan jij een goede keuze maken.

    Mollie payments

    Grote kans dat je al van Mollie payments hebt gehoord. Veel webshops maken gebruik van deze betaalprovider.

    betaalproviders binnen woocommerce

    Voordelen

    • Gebruiksvriendelijk
    • Eenvoudig implementeerbaar
    • Lage transactiekosten (afhankelijk welke opties je kiest)
      • Je kan voor wat extra transactiekosten een bedank berichtje sturen naar je klant
    • Veel betaalmethoden (iDeal, Paypal, Klarna, etc.)
      • Ook voor buitenlandse betaalmethoden geschikt
    • Geen aansluitkosten
    • Dagelijkse uitbetaling

    Nadelen

    • Loopt niet voorop met de implementatie van nieuwe betaalmogelijkheden
    • Transactiekosten kan ook als nadeel beschouwd worden
      • In de praktijk betaal je bij elke betaalprovider transactiekosten

    Buckaroo

    Een iets minder bekende betaalprovider maar lang niet de slechtste naar mijn mening. Je kan met Buckaroo bijvoorbeeld heel gemakkelijk gebruik maken van betaalmethoden voor zowel nationale als internationale betalingen. Super handig als jouw webshop zich vooral focust op het buitenland. Bancontact (Belgiƫ), creditcard of klarna (Duitsland) zijn daar goede voorbeelden van die Buckaroo gebruikt voor betalingen. Ook het betalen met smartphone behoort tot de mogelijkheden van Buckaroo.

    betaalproviders binnen woocommerce

    Voordelen

    • Je kan je checkout huisstijl en merkidentiteit binnen een paar minuten aanpassen
    • Heel veel betaalmethoden mogelijkheden
    • Met smartphone betalen
    • Gespecialiseerd in buitenland betalingen
    • Credit management solutions (eigen facturatiesysteem)

    Nadelen

    • Contract wordt vaak voor 1 jaar lang getekend
    • Je betaald eenmalig aansluitkosten
    • Je kan er voor kiezen om dagelijks te laten uitbetalen
      • Dit kan alleen tegen een hoger tarief

    Adyen

    Ik mag Adyen zeker niet vergeten te benoemen in dit rijtje. Sinds 2018 is dit bedrijf een beursgenoteerd bedrijf. Dit laat wel zien dat het een serieuze speler is binnen de betaalproviders. Het is wel handig om te weten dat Adyen zich vooral focust op de grote bedrijven zoals Apple en Amazon.

    betaalproviders binnen woocommerce

    Voordelen

    • Alle betaalmethoden binnen Woocommerce
    • Groot bedrijf
      • Veel kennis in huis
    • Zowel offline als online betalingen zijn mogelijk
    • Ook betalingen met smartphones is bij Adyen mogelijk

    Nadelen

    • Je betaalt minimaal 100 euro per maand aan factuurkosten
    • Omdat het een beursgenoteerd bedrijf is, kan het feitelijk failliet gaan
    Lars
    Hallo, mijn naam is Lars. Ik ben 25 jaar oud. Ik plaats meerdere informatieve blogs per week. Ik ben een startende blogger die interessante artikelen schrijft die gaan over hoe de lezer zich kan verdiepen in verdienen van veel geld.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *