Alle bezorg mogelijkheden op een rij

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
bezorgen aan de deur

Er zijn talloze manieren om pakketten te bezorgen. Er komen steeds meer bezorg mogelijkheden bij omdat de consument veeleisend wordt. Dat biedt voor vervoerders van pakketten mogelijkheden om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrenten. Om er zeker van te zijn dat je de goede vervoerder kiest, is het handig om mijn blog over vervoerders van pakketten op jouw webshop te lezen. Even terug komend op de bezorg mogelijkheden; de consument staat centraal en daarom zijn er zoveel bezorg mogelijkheden. In dit blog laat ik je een aantal bezorg mogelijkheden zien die hedendaags veel gebruikt worden.

De consument wordt steeds kritischer omdat de consument steeds vaker online bestellingen doet. Als grote speler in de e-commerce is het belangrijk dat je de klant genoeg bezorg opties laat zien, zodat de conversie flink hoog is en blijft. Wees daarom informatief naar je consument toe en bedenk welke vervoerder het beste bij jou past.

  Brievenbuspakketje

  brievenbus pakket bezorgen als bezorg mogelijkheid

  Je raadt het al. Een pakketje dat door de brievenbus gaat. Stel dat jij een webshop hebt en je verkoopt veel al sleutelhangers. Deze sleutelhangers zijn erg klein en passen daarom gemakkelijk door de brievenbus van je klant. Het bijkomende voordeel is dat de klant niet thuis hoeft te zijn om het pakketje aan te nemen. Ideaal als je het mij vraagt.

  Daarnaast is de levering vaak ook erg snel omdat dit pakketje met alle andere brieven worden geleverd. De levering van deze pakketjes worden vaak geleverd binnen één werkdag.

  Er is alleen wel één nadeel. Als het pakketje verdwijnt of er is iets mee waardoor hij niet meer terug te traceren is, dan wordt er meestal geen onderzoek gestart om te kijken waar het pakketje is gebleven.

  Er zijn wel een aantal voorwaarden waar het brievenbuspakketje aan moet voldoen. Het pakketje mag niet groter zijn dan de volgende afmeting: 38 bij 26,5 bij 3,2. Ook mag het pakketje niet zwaarder zijn dan 2 kilo. Is jouw pakket groter of zwaarder dan deze voorwaarden, dan zal het pakketje toch echt als normaal pakket verstuurd moeten worden.

  Standaard pakketje leveren

  Binnen het sturen van een standaard pakket, heb je ook weer aantal mogelijkheden om te bezorgen. Je hebt namelijk de keuze om het pakket in de avond, ochtend of gewoon overdag te leveren. Zelfs het leveren op de zelfde dag van bestelling is mogelijk. Dit wordt vaak door grote e-commerce bedrijven gedaan om een krachtige positie in te nemen op de markt.

  Bezorgen in de ochtend

  Het leveren van een pakket in de ochtend heeft als voordeel dat het pakket geleverd wordt in de ochtend voor 12 uur. Voor sommige consumenten kan dit voelen als fijne bijkomstigheid op het moment dat je in de avond moet werken. Zo kan de consument zelf indelen wanneer ze het pakketje geleverd willen hebben.

  Bezorgen in de avond

  Bij het bezorgen in de avond moet je er van uit gaan dat het gaat om een tijd tussen de 18:00 en de 23:59. Binnen deze tijd zijn de meeste klanten klaar met werken zodat ze thuis zijn wanneer het pakket binnen komt. Ook voor de jongeren die nog op school zitten, is het handig om een avondlevering te doen omdat zijn ook de hele dag op school zitten tot maximaal 17:00. Met uitzonderingen daar gelaten.

  Bezorgen op dezelfde dag van bestelling

  Je denkt vaak dat leveren op dezelfde dag van het plaatsen van een bestelling bijna niet mogelijk is. Maar niets is minder waar. Al besproken in de inleiding van dit onderwerp, is het mogelijk om bij sommige vervoerders een levering te doen op dezelfde dag van bestelling.

  Stel dat jij iemands verjaardag bent vergeten of je hebt geen tijd gehad om een cadeau te kopen voor diegene, dan heeft snelle bezorging een hele grote impact op de conversie.

  supermarkt als afhaalpunt als bezorg mogelijkheid

  Afhaalpunt kiezen

  10 procent van de mensen die online bestellingen doen, kiezen voor pakket afhalen bij een afhaalpunt. Deze afhaalpunten zijn dan vaak afhaalpunten die dicht bij de klant zitten. Het kan voorkomen dat je dan een pakket moet op halen bij een supermarkt, boekenwinkel of andere winkels die zich hebben aangemeld als afhaalpunt. Als het afhaalpunt een supermarkt is, dan kunnen klanten na dat ze hun boodschappen hebben gehaald gelijk hun pakketje op halen.

  Verzekerd pakketten bezorgen

  Je kan er voor kiezen om je pakket verzekerd te laten verzenden. Het geeft de klant meer zekerheid op het moment dat er iets met het pakket gebeurt. Als het pakket verdwijnt of beschadigd raakt, kan de klant er voor kiezen om een pakket te laten verzekeren. Dit doen de meeste mensen alleen als het een duur pakket betreft. Een horloge van boven 2 duizend euro is handig om te laten verzekeren. Als je dit pakket niet laat verzekeren, bestaat er een kans dat je weinig tot geen geld terug krijgt op het moment dat je je pakket niet binnen hebt gekregen.

  Daarbij worden verzekerde pakketten nooit bij de buren afgeleverd omdat de vervoerder verantwoordelijk is dat het pakket bij het goede adres wordt afgeleverd.

  Vaak worden er tijdens feestdagen heel veel pakketten bezorgd. De kans dat er dan pakketten verwisseld of verloren worden is groter dan normale werkdagen. Je zou er dus verstandig aan doen, mits je een vrij prijzig product hebt besteld, om je pakket te laten verzekeren. Het is daarom niet zo gek om tijdens deze feestdagen tijd je pakket te laten verzekeren.

  Lars
  Hallo, mijn naam is Lars. Ik ben 25 jaar oud. Ik plaats meerdere informatieve blogs per week. Ik ben een startende blogger die interessante artikelen schrijft die gaan over hoe de lezer zich kan verdiepen in verdienen van veel geld.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *