Pakketten vervoeren op jouw webshop

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
vervoerders van pakketten op jouw webshop

Pakketten vervoeren kan op verschillende manieren. Je kan zelf je pakketten vervoeren naar een dichtstbijzijnde afhaalpoint. Je kan ook een vervoerder je pakketten laten vervoeren. Helaas is het verzenden van pakketten moeilijker dan je denkt. Je hebt namelijk te maken met retourpakketten en klantenservice. Vooral dat laatste kan een hoofdpijndossier zijn. Ook ben jij eindverantwoordelijke bij het verzenden van je pakketten. Niet getreurd, ik zal je van genoeg informatie voorzien. Van webshop tot klant en van klant naar webshop.

    Beginnende webshop eigenaar

    Vaak verkoop je als beginnende webshop eigenaar een maximaal aantal producten per dag. Dan is het niet erg om zelf elke dag naar het postkantoor te gaan. Je hebt dan geen kosten van een vervoerder die naar jou toe komt om alle pakketjes op te halen. Het vervelende aan deze manier van vervoeren is dat je geen dag mag missen. Anders kan je je niet houden aan de verzendtijd die je garandeert.

    vervoerders van pakketten op jouw webshop

    Heel goed draaiende webshop eigenaar

    Gaan de bestellingen zo hard dat je zelf geen tijd meer over houdt aan je webshop, dan kan het een verstandige keuze zijn om een verzenddienst (vervoerder) te contacteren. DHL, PostNL en DPD zijn één van dat soort verzenddiensten. Met deze vervoerders kan je gebruik maken van verzendlabels die je op je pakketten kunt plakken. Daarnaast is het belangrijk dat je een verzendcontract afsluit zodat je afspraken maakt over de kosten die gemaakt worden bij het verzenden van de pakketten.

    Fulfilmentpartner benaderen

    Je kan er ook voor kiezen om een fulfilmentpartner te raadplegen. Dit houdt in dat je een externe opslag hebt waarbij je geen omkijken hebt naar het verzendproces. Helaas zijn er veel fulfilmentpartners die wachtlijsten hebben. Je komt er maar moeilijk in. Ook zijn de kosten aan de hoge kant, omdat fulfilmentpartners van veel vervoerders gebruik maken. Dat is op zich niet heel erg, want je houdt zelf veel meer tijd over voor het verder ontwikkelen van je webshop.

    vervoerder van pakketten op jouw webshop

    Leverancier als vervoerder en opslagbeheerder

    Niet alleen fulfilmentpartners behoort tot de mogelijkheden voor het uit handen geven van het verzendproces. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor het verzendproces van je leverancier. Alleen hier hangen ook weer voor en nadelen aan.

    Het grootste nadeel is misschien wel de lange levertijd. Je voorraad ligt namelijk bij de leverancier en niet in het land van waar je je producten verkoopt. De producten moeten dan nog vaak per boot of vliegtuig vervoerd worden.

    Het voordeel is dat het jou veel tijd en opslagkosten bespaard.

    Hoeveel verzendkosten kan ik het beste hanteren?

    Hoe bepaal je nou hoeveel je moet vragen voor de verzendkosten van je product(en)? Dit is een lastige vraag. Er spelen namelijk meerdere factoren die je keuze voor de prijs van de verzendkosten laten beïnvloeden.

    Te hoge verzendkosten kan leiden dat je conversie omlaag gaat of dat je klanten naar een van je concurrenten gaan. Het ideale zou zijn dat je geen verzendkosten rekent bij een bestelling. Maar ook dat kan leiden tot minder winst. Als je winstmarge al niet heel groot is, kan het best aan te raden zijn om wel verzendkosten te rekenen. Wat ik al eerder zei, het is een lastige keuze.

    Wat wel veel wordt gedaan door webshop eigenaren is dat je bijvoorbeeld een minimaal bedrag moet uitgeven aan je bestelling zodat de klant toch zijn of haar bestelling gratis kan laten verzenden.

    Er is wel een kanttekening aan deze manier van marketen. Je kan namelijk deze methode omzeilen door boven dit minimale bedrag te bestellen en vervolgens een deel van die producten weer terug te sturen. Het terug sturen van producten kost ook geld, maar dit is voornamelijk op de kosten van de webshop eigenaar.

    PostNL gratis verzending

    Wat ook mee kan spelen zijn de kosten die de vervoerder in rekening brengt bij het contract wat je hebt afgesloten. Zijn de contract kosten aan de hoge kant, dan kan je het beste de verzendkosten wat hoger maken. Op die manier behoud je je winstmarge. Die afweging moet je zorgvuldig maken, omdat je klant niet de hoofdprijs wil betalen voor je verzendkosten. Het is een balans tussen verzendkosten en klanttevredenheid waar je naar op zoek moet gaan.

    Lars
    Hallo, mijn naam is Lars. Ik ben 25 jaar oud. Ik plaats meerdere informatieve blogs per week. Ik ben een startende blogger die interessante artikelen schrijft die gaan over hoe de lezer zich kan verdiepen in verdienen van veel geld.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *